Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс не е доволен от шестата позиция на тима си

Уилямс не е доволен от шестата позиция на тима си

34
0
Франк Уилямс

За тим като Уилямс, който има дългогодишна история във Ф1 и множество успехи, шестата позиция в генералното класиране при конструкторите няма как да е удовлетворително.

Въпреки някои добри постижения от страна на Рубенс Барикело и Нико Хюлкенберг, в края на сезона на британския тим не му достигна само една точка, за да се пребори с Форс Индия и това разбира се определено не се нрави на сър Франк Уилямс.

„Не бих казал, че съм доволен от шестата позиция и не е това мястото, на което искаме да бъдем. Не успяхме да си осигурим достатъчно конкурентен автомобил, а когато направиш това, си плащаш и съответната цена.

Повечето пилоти взимат максимума от колата, като почти няма изключения и ако колата ти не е в челото, това в повечето случаи значи, че тя не е достатъчно добра в определена област.

Причината за това е основно в шасито, защото всички караме с еднакви гуми. Имаме много конкурентен двигател на Косуърт, който е способен да я изведе сред най-добрите. Шасито бе стъпка напред спрямо това от миналата година и бе по-добро в една или две незначителни области, но определено не бе достатъчно бързо“, заяви Уилямс.