Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс не е отписал сезона

Уилямс не е отписал сезона

48
0

Франк Уилямс отрече възможността да отпишат настоящия сезон, за да могат да се съсредоточат върху колата за 2009 година.

Въпреки че базираният в Гроув тим не се радва на много добро темпо в последните няколко състезания, в екипа възнамеряват да запазят един баланс между работата по болидите за настоящата и следващата година.

Този подход е доста различен от този на Хонда, които вече взеха решението да се фокусират върху кампанията през 2009 година.

По отношение на разпределението на ресурсите Уилямс каза: „Тук сме, за да се надпреварваме във всяко състезание, не през половината година. Водим две отделни програми – една (по настоящата кола) с повече ресурси, отколкото другата.”

Уилямс разкрива, че възможността на тима да продължи да работи по колата за тази година се дължи на факта, че работата по болида за 2009 година е започнала много рано.

„Започнахме основата на колата още преди доста време. Започнахме и работа по аеродинамиката с малка група миналия октомври/ноември.”

„В момента, както става винаги, имаме повече хора, работещи по настоящата кола, тъй като започнахме работата по новата достатъчно рано. Затова и няма никакъв натиск да влагаме усилия върху болида за 2009 година.”