Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс не реализираха потенциала си

Уилямс не реализираха потенциала си

42
0

Отборът на Уилямс не успя да реализира показания в началото на уикенда в Австралия потенциал на автомобилите си. Нико Розберг, който бе с най-добри времена и в трите свободни тренировки, направи най-бърза обиколка и в състезанието. Синът на световния шампион за 1982 г. Кеке Розберг обаче финишира седми, което означава едва две точки за него и екипа му. Казуки Накаджима не стигна до финала след катастрофа.

Състезанието бе истинско предизвикателство, в което имахме някои проблеми тук-там – първо от моя страна, когато в първата обиколка оставих вратата отворена в трети завой и загубих позиции, а след това имахме грижи при първия ми питстоп. Рестартът след първата кола за сигурност беше много труден заради студените гуми, нямах никакво сцепление, а в самия край на надпреварата гумите ми бяха толкова изхабени, че просто нямаше как да удържа когото и да било – обясни Нико. – Като се има предвид всичко това, според мен две точки са добър изход, защото вярвам, че сме по-бързи от някои автомобили, които финишираха пред нас днес. Така че от гледна точка на шампионата, нещата изглеждат наред – оптимистично допълни Розберг.

Японският му колега в тима отиде в медицинския център след удара си, като за щастие прегледите показват, че е добре.

Отворих прекалено четвърти завой и ударих бордюр, при което изпуснах задната част. Не съм пострадал, но от отпадането ме боли! Надпреварата бе наистина забавна, имахме прекрасно темпо, така че трябва да останем положително настроени преди Малайзия следващия уикенд – обясни Накаджима.

Техническият директор Сам Майкъл допълни изявленията на пилотите си с признанието, че отборът като цяло е допуснал твърде много грешки в Гран при на Австралия, след което обеща в Уилямс да се потрудят здраво, за да не позволят на Браун Гран при да свикнат с успехите!