Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс очакват Макларън и Рено да са много бързи на правите

Уилямс очакват Макларън и Рено да са много бързи на правите

40
0
Гран при на Корея

Състезателният инженер на Нико Хюлкенберг от Уилямс Том Маккълъх разказа подробно впечатленията си от пистата Йонгам след обиколката си по нея.

Повърхността на пистата бе много мръсна. Комбинацията между мръсотията и фактът, че асфалтът е нов, което означава и доста омаслен, създава предпоставки за доста събития по време на петъчните тренировки. Пилотите ще трябва доста да внимават, докато учат конфигурацията.

Ако завали през уикенда – а има известен шанс за дъжд в неделя – пистата ще е като ледена пързалка. Маршалите почистваха различни завои сутринта и миксът от мазнина и вода превръщаше работата им в доста сложен труд. Но пък условията ще са еднакви за всички.

Като цяло конфигурацията изглежда доста интересна. На някои места ми напомня Мелбърн, на други е повече като Хунгароринг. Настройките на автомобила ще трябва да са компромисни – да има както добра максимална скорост на правите, така и сцепление в завоите. В средно- и високоскоростните завои пък ще нужно достатъчно аеропритискане.

Очаквам FW32 да е по-конкурентоспособен във втори и трети сектор. Макларън и Рено ще са крайно бързи на дългата права и след това при спирането. Ние би трябвало да се движим по-добре във високоскоростните промени на посоката след първата част на трасето. Целта е и двете коли да стигнат последния сегмент на квалификацията и след това да спечелят възможно най-много точки в неделя.

Мисля, че ще стане интересна надпревара. Опитали са се сериозно да насърчат изпреварванията, защото на няколко места от бавен завой се излиза на дълга права, последвана от друг бавен завой. На такава конфигурация най-често се случват задминаванията в наши дни.