Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс потвърдиха Малдонадо за 2011 г.

Уилямс потвърдиха Малдонадо за 2011 г.

47
0
Пастор Малдонадо

Пастор Малдонадо ще е пилот на Уилямс във Формула 1 за сезон 2011 г., обявиха официално от отбора. Той ще е съотборник на вече потвърдения Рубенс Барикело, който остава с екипа за втора година.

Роденият във Венецуела Малдонадо започва състезателната си кариера на 7-годишна възраст. Печели 7 национални титли по картинг преди да се прехвърли на автомобили през 2003 г. През 2010 г. пък взе титлата в GP2.

Слухове за привличането на Малдонадо в тима от Гроув имаше от няколко месеца и се засилиха особено след обявеното прекратяване договора на Нико Хюлкенберг. Венецуелецът кара един ден за Уилямс в тестовете за млади пилоти на пистата Яс Марина след финалната надпревара за 2010 г., но едва сега контрактът му бе официално оповестен.

– Пастор привлече вниманието ми през 2007 г., когато направи великолепно състезание в Монако – заяви шефът на отбора Франк Уилямс. – От тогава досега постоянно ни напомняше за себе си с безспорния си талант, благодарение на който взе прекрасни победи, особено в тазгодишния шампионат на GP2.

Самият пилот каза, че се чувства привилегирован заради оказаното му доверие.

– Невероятен начин да приключи една невероятна за мен година. Вече правих изпитания с екипа в Абу Даби, но нямам търпение да започна същинската работа. Ще дам всичко от себе си, за да се подготвя през зимата. През 2011 г. за първи път от почти 30 години венецуелец ще кара във Формула 1 и това ще ме кара да гоня добри резултати, за да се отплатя за подкрепата на родината си – допълни Малдонадо.