Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс потвърдиха сделка с Косуърт за 2010 г.

Уилямс потвърдиха сделка с Косуърт за 2010 г.

20
0

Екипът на Уилямс потвърди днес официално появилите се наскоро слухове, че догодина ще е с двигатели Косуърт. Отборът преговаряше с Рено, след като бе постигнато споразумение за прекратяване на обвързаностите с Тойота, но не се стигна до договор.

– Косуърт ни впечатлиха с качеството на техническия си екип и ни убедиха, че програмата им ще направи конкурентоспособен двигател за Формула 1. Освен Косуърт, както и Уилямс, са независима компания, чийто собственици споделят страстта ни спрямо състезанията и инженерната работа. Вярваме, че общата ни работа ще създаде не само добър автомобил за 2010 г., но и дългосрочни отношения с извличане на най-доброто от Формула 1 – бе коментарът на Сър Франк Уилямс.

Генералният мениджър на Косуърт Марк Галахър отбеляза задоволството на компанията от сключения контракт, който на практика е подновяване на връзките с Уилямс.

– Сътрудничеството ни ще включва не само работа по моторите, но и развитие на нови технологии с по-широко използване – и извън света на Гран при – допълни той.