Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс: Ралф, пусни Монтоя!

Уилямс: Ралф, пусни Монтоя!

47
0

Въпреки забраната на заповедите от бокса екипите във Формула 1 все още продължават да разчитат на подобна тактика, особено в края на сезона.
– Публиката иска да види битка между Михаел, Хуан Пабло и Кими. Ралф трябва да се махне от пътя – заяви наскоро Сър Франк Уилямс.
Англичанинът допълни, че вярва във възможностите на Монтоя да спечели титлата. Ако обаче Ралф Шумахер се окаже в по-предна позиция по време на предстоящите надпревари, то той ще бъде помолен да пусне съотборника си.
Изявлението на Сър Франк най-вероятно ще предизвика поредната полемика относно заповедите от бокса, които през този сезон са забранени.
Само преди около месец Михаел Шумахер огласи недоволството си от поведението на пилотите на Макларън в два случая: във Франция и на Силвърстоун. При тях Дейвид Култард подкрепи Кими Райконен, като в единия случай го пусна, а в другия не го изпревари, въпреки че финландецът имаше повреда. Световният шампион изрази несъгласие с такава стратегия и дори влезе в спор с Мартин Брандъл на Монца дали това е отборна тактика или заповед от бокса.