Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс, Рено, Ред Бул и Мерцедес за тестовете в Испания

Уилямс, Рено, Ред Бул и Мерцедес за тестовете в Испания

58
0

С най-добро време след нелек ден на пистата Херес записа Рубенс Барикело с Уилямс FW32. Бразилският пилот прави проверки на системи и опита в отново прекъсваните от дъжд тренировки да натрупа възможно най-много обиколки за тестване издръжливостта на болида.

– Всички питстопове бяха направени при условия на мокра писта, като действаме по някои подобрения преди Нико [Хюлкенберг] да поеме изпитанията от утре – коментира техническият директор Сам Майкъл.

В Рено отново не бяха във възторг от времето, тъй като на Витали Петров са нужни възможно най-много километри преди началото на сезона, а руснакът просто няма шанс да кара достатъчно. 56 тура успя да навърти той, като се надява последната серия в тестове в Барселона да е по-благосклонна към него.

– Още един разочароващ ден, от който се опитахме да извлечем максимума със сравнение на интермедиите и мокрите гуми – обясни главният инженер Алан Перман. – Следобед, когато трасето бе наводнено, решихме да проведем работа по някои процедури, включително тренировки на спирания в бокса. Като цяло Витали бе сравнително доволен от автомобила и показа добро темпо – допълни той.
Себастиан Фетел отново бе зад волана на RB6, като не можа да изпълни предварително планираните аеродинамични проби. Въпреки неудовлетворението си от метеорологичният условия, той все пак отбеляза издръжливостта на автомобила.

В Мерцедес бе ред на Нико Розберг да прави тестове с MGP W01.

– От позитивна гледна точка днес натрупахме добро количество километри (71 тура – б.р.) – заяви той и продължи: – За мен бе полезно да тренирам спирания в пита плюс още някои процедури по надпреварите. Дано да има подобрение във времето в следващите дни.