Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс с Барикело и Хюлкенберг през 2010 г.

Уилямс с Барикело и Хюлкенберг през 2010 г.

32
0

Рубенс Барикело и Нико Хюлкенберг ще са пилоти в Уилямс през сезон 2010 г., съобщи официално отборът днес. Ден след финала на сезон 2009 г. във Формула 1 екипът сложи край на продължилите вече месеци слухове относно това кои ще са състезателите им догодина.

Рубенс не се нуждае от представяне. Той е не само най-опитният пилот в F1, но страхотен и талантлив пилот, който се бори упорито за титлата тази година. Нико Хюлкенберг спечели шампионата на GP2 този сезон като новак, а преди това е побеждавал в евросериите Формула 3, Формула Мастърс, A1 GP и Формула BMW Германия – коментира Сър Франк Уилямс.

 

Легендарният основател на именития отбор използва възможността да благодари на Нико Розберг и Казуки Накаджима за приноса им към тима, който са представяли с отдаденост, дисциплина и умения.

Розберг обяви преди уикенда в Абу Даби, че си тръгва от Уилямс. Според най-тиражираната версия за бъдещето му той ще отиде в Браун Гран при, а се очаква скоро Рос Браун да постигне споразумение и със световния шампион Дженсън Бътън.