Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс със страхотен прогрес в издръжливостта

Уилямс със страхотен прогрес в издръжливостта

55
0

Особено доволни от работата и постигнатия прогрес по отношение издръжливостта на FW32 останаха в тима на Уилямс след предсезонните проби през февруари. В Гроув непрестанно се трудиха по новия болид заедно с новите си пилоти Рубенс Барикело и Нико Хюлкенберг, достигайки добро според екипа ниво на подготовка.

– FW32 направи почти 7000 км тестове по време на зимните проби с новия двигател Косуърт. Имахме страхотен прогрес по отношение на издръжливостта, все още работим по подобрението й, макар че по време на състезателните уикенди автомобилът няма да бъде подлаган на толкова крайни натоварвания – коментира техническият шеф Сам Майкъл. – Представянето бе на добро ниво, но едва в Бахрейн ще разберем къде точно се намираме [спрямо съперниците]. Изпробвахме по-голямата част от пакета за Сахир в Барселона, като няколко части пристигат направо за състезанието. Знаците от пробите показват и че пилотите ни ще се мотивират един друг по пътя напред! – допълни австралиецът.

Въпреки наличието на някои проблеми с колата, в Гроув са убедени, че разполагат с прекрасна база за първите надпревари от сезон 2010 г. Мнозина наблюдатели, както и неколцина пилоти ги смятат за един от скритите фаворити за изненади през сезона.