Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс се надяват на силно състезание независимо от времето

Уилямс се надяват на силно състезание независимо от времето

67
0

Един Уилямс – този на Рубенс Барикело – успя да стигне топ 10 в битката за място на стартовата решетка за Гран при на Австралия. Бразилецът имаше само един комплект гуми на разположение за тази част от сесията, поради което излезе рано, за да се избегне всякаква възможност да се засече с евентуален валеж. В крайна сметка се класира 8-и и бе доволен от развитието на събитията за себе си.

– Направих добра обиколка във втория сегмент, доволен съм и от последния си тур, макар в колата да имаше още малко потенциал, останал неизползван заради трафик – коментира Рубенс. – Според мен утре можем да постигнем по-добър резултат от този, който регистрирахме в Бахрейн. Осми не е лоша позиция, но съм наясно, че всички в отбора се целят по-нависоко.

Нико Хюлкенберг от своя страна попадна в трафик и така и не можа да направи чиста бърза обиколка.

– Разочарован съм, тъй като очаквах повече – бе откровен младият германец. – Целта бе ясна: да стигна топ 10, но така и не направих добър тур, така че това е резултатът. Пистата не е никак лесна за учене, много е тясна и доста неравна. Утре ще ми е трудно да се боря за точки от 15-о място [на грида], но пък никога не знаеш какво може да се случи, ако времето се обърне.