Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс скоро ще решат за пилотите си за 2010 година

Уилямс скоро ще решат за пилотите си за 2010 година

30
0

Уилямс предстои да решат в „идните няколко седмици“ дали да подпишат договор с Нико Хюлкенберг и да го наемат за титулярен пилот за 2010 година.

Британският екип ползва за тест пилот евентуалния бъдещ шампион в сериите GP2 за тази година, но същевременно на пазара може да се появят имената на доказани пилоти като Кими Райконен, Роберт Кубица, Хейки Ковалайнен, Ярно Трули, Рубенс Барикело, Ник Хайдфелд и Тимо Глок.

„Имаме договор с Хюлкенберг, като в следващите няколко седмици ще бъде решено какво ще правим“ – коментира техническият директор на тима, Сам Майкъл.

За Уилямс обаче много зависи и от това дали Нико Розберг действително ще реши да ги напусне и евентуално да се насочи към Макларън. Ключът тук обаче са плановете на Фернандо Алонсо.

Ситуацията е допълнително усложнена и от несигурността около Тойота, което означава, че отборът може да обмисля услугите на Тимо Глок и Ярно Трули, но също така ще трябва да мисли и върху нов доставчик на двигатели.

Смяна на доставчика на двигатели може да означава и че Казуки Накаджима, който е спонсориран от Тойота, ще бъде освободен. Японецът още не е спечелил нито една точка през този сезон, докато Розберг вече има повече от 30 точки в актива си.

„Разбира се, че не е толкова хубаво само един пилот да печели точките“ – признава Майкъл. „Ако имахме втори пилот като Нико, то сигурно щяхме да сме трети в шампионата. Не мога да кажа, че ситуацията е идеална, но би било грешно да атакуваме пилота. По-скоро бихме искали да го развиваме и да го мотивираме.“