Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс възнамеряват да използват КЕRS догодина

Уилямс възнамеряват да използват КЕRS догодина

26
0

Днес техническият директор на Уилямс – Сам Майкъл заяви, че тимът му възнамерява да използва системата KERS през следващия сезон. Тази система ще е разрешена от правилата за 2010-та година, но асоциацията на Ф1 отборите – ФОТА, взе единодушно решение тя да не се използва догодина.

След диспут по-рано тази година, Уилямс бяха отново приети във ФОТА. Въпреки това обаче, Майкъл настоява, че тимът ще оборудва колите си за 2010-та със системата, което най-вероятно би довело до нови неразбирателства с останалите членове на асоциацията.

„Ние напълно подкрепяме използването на KERS и винаги сме го правили. Тя е позволена от правилата за догодина, така че ще продължим да развиваме нашата система с идеята да я използваме в болида си за догодина – FW32. Имайки предвид екологичния натиск, пред който Ф1 ще се изправи вбъдеще, KERS е една позитивна крачка за спорта“, смята Майкъл, който също така сподели, че плановете за двигателите на Уилямс ще бъдат анонсирани скоро. Той също така коментира и ситуацията относно Казуки Накаджима, който според слуховете ще напусне отбора в края на годината.

„Той имаше разочароваща година, защото свърши по-добра работа отколкото през 2008-ма, но все още не е спечелил точки. Той заслужава да запише няколко точки, а ако имаше и половината от точките, спечелени от Нико Розберг, позицията ни в конструкторския шампионат щеше да е много по-силна. Но тази година нещата във Ф1 са много близки и разликата от 0.3 секунди спрямо Нико в квалификацията праща Казуки много по-назад на стартовата решетка, отколкото миналата година“, обясни той.