Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс загубиха 6-о място при конструкторите

Уилямс загубиха 6-о място при конструкторите

49
0

Тимът на Уилямс не успя да защити 6-о си място при конструкторите във Формула 1 за 2009 г. Отборът имаше малък аванс от 2,5 точки пред BMW Заубер, който загуби, след като нито един от двамата пилоти не завърши сред първите осем в Абу Даби.

– Надпреварата не бе ужасно вълнуваща за мен днес, а и нямах достатъчно скорост, за да се справя по-добре. Искаше ми се да помогна на отбора да запази шестото си място при конструкторите. Моята седма позиция при пилотите не бе застрашена и личната ми гледна точка е, че това е добър резултат при тези обстоятелства. Беше дълъг сезон и искам да благодаря на целия тим за усилията им през последните четири години. Времето ни заедно бе страхотно – бе коментарът на финиширалия 9-и Нико Розберг.

Казуки Накаджима бе със стратегия с едно спиране в бокса, но не можа да направи нещо повече от това да завърши на позицията, от която стартира – 13-и. Японският пилот така и не взе точка през 2009 г., а отказът на Уилямс от двигателите на Тойота поставя под съмнение мястото му в екипа за догодина.

Естествено, че сме разочаровани от загубата си, но BMW се справиха чудесно и ще ни липсват през следващата година. Колата ни просто не бе достатъчно бърза, като няколко инцидента влошиха ситуацията – сподели и главният инженер операции Род Нелсън.