Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс закъснява с новата кола

Уилямс закъснява с новата кола

50
0

Първото излизане на новата кола на Уилямс на пистата се отлага за момента. Въпреки това пилотите на екипа Нико Розберг и Казуки Накаджима ще започнат през следващата седмица тестовете на пистата Херес.
От отбора на Сър Франк ясно поставиха приоритетите си за новата година, като се отказаха от официално представяне, за да може парите за него да отидат в разработването на колата. Планираше се новия FW30 да се появи неофициално на първите тестове за годината, но явно от тима закъсняват с поставения график.
„Знаехме още от начало, че нещата са проблематични и че може времето да не ни стигне за малко”, обясни техническият директор Сам Майкъл. Първоначалните планове са били болида да се появи на пистата на 14 януари, но от екипа са решили да не насилват нещата, за да не направят грешка от напрежение.
Така Розберг и Накаджима ще тестват със старата кола, но с новите скорости, които през този сезон ще трябва да издържат четири състезания.
„За нас това едва ли ще е проблем защото още трансмисията за миналата година бе направена по правилата за 2008 г. за да не се налагат нови разработки”, обясни Майкъл.
Очаква се новата кола да се появи със седмица закъснение, като най-важната новост в нея ще е увеличената база спрямо FW329.