Начало Рали Уилсън: Изненадан съм, че Льоб допусна такава грешка

Уилсън: Изненадан съм, че Льоб допусна такава грешка

46
0
Малкълм Уилсън

Шефът на М-Спорт и Форд във WRC Малкълм Уилсън призна, че останал изненадан от грешката на Себастиен Льоб, довела до катастрофа на осемкратния световен шампион през първия ден на рали Португалия. Ситроен-ът на французина бе толкова лошо повреден, че той не може да продължи състезанието днес.

Трябва да кажа, че съм изненадан, че Себастиен допусна подобна грешка. Тя прави живота на останалите по-лесен, но от друга страна и увеличава напрежението. Предстоят ни 400 състезателни километра, така че все едно започваме отначало – сподели англичанинът.

Той бе доволен от факта, че избраната от Форд стратегия (Яри-Мати Латвала и Петер Солберг да стартират от значително по-задни позиции) проработи.

Знаехме, че времената ще са много близки, но нещата вървяха чудесно за нас до последната отсечка (в четвъртък – б.р.). Чак накрая ситуацията малко се обърка, но не толкова, че да повлияе на позициите ни. В края на деня бяхме първи и втори, а Форд – най-бързи във всеки един етап. Не можехме да искаме повече. Страхотен старт – бе откровен Уилсън.

Според него най-хубавото нещо днес за неговите пилоти е, че ще са в една група с Мико Хирвонен (Ситроен), но все пак ще стартират след него.

Това означава, че ще можем да следим темпото му и пилотите ни да подходят по най-подходящия начин към отсечките. Би трябвало да е малко по-лесно. Ясно е, че целта е да запазим настоящите позиции. Наясно сме, че Мико е невероятно постоянен във времената си, тоест не можем да си позволим никакви грешки – обясни още шефът на Форд.