Начало Рали Уилсън за отпадането на Солберг: Още една опропастена възможност!

Уилсън за отпадането на Солберг: Още една опропастена възможност!

25
0
Петер Солберг

Още една опропастена възможност – така определи отпадането на Петер Солберг от рали Аржентина шефът на Форд Малкълм Уилсън.

Норвежецът водеше в надпреварата, когато излетя от трасето след удар в камък. Той опита да продължи след инцидента, но излезе от пътя отново малко по-късно в петата за състезанието отсечка, което доповреди окончателно Фиеста-та му.

Крайно разочароващо е, но карах в коловозите, изцяло по трасето. Камъкът бе в коловоза. Какво можех да направя? – коментира Солберг.

Подобно нещо се случва за втори пореден път – в Португалия пак катастрофи извадиха пилотите на Форд от битката и тогава техническият директор Кристиан Лорио не сдържа нервите си. Сега Уилсън сподели разочарованието на тима.

Страхотна възможност, която пак опропастихме. Поне сме убедени, че ще поправим автомобила за събота и ще продължим. Надяваме се на добра битка като в Португалия, където се върнахме в точките с Петер – сподели шефът на тима.

В същото време Дани Сордо върви трети, на 33 секунди зад съперниците от Ситроен Себастиен Льоб и Мико Хирвонен. Неговото представяне впечатли Форд, каза моторспорт шефът на Форд Европа Джерард Куин и Уилсън подкрепи изявлението му:

Дани определено се адаптира чудесно. Кара много добре и е разумен. Намалява при утежняване на условията, но в моментите, когато се чувства уверен, показва скорост. Кой знае какво може да стане?