Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс FW43B се появи на бял свят

Уилямс FW43B се появи на бял свят

3358
0
Уилямс FW43B
Уилямс FW43B; снимка: Уилямс

Уилямс FW43B се появи на бял свят, макар и не точно по планирания от тима начин. Отборът имаше намерение да представи колата си за 2021 г. посредством приложение за добавена реалност. Малко преди уречения час обаче от екипа изпратиха съобщение, че приложението е било хакнато и впоследствие свалено от Apple App Store и Google Play Store.

FW43B е еволюция на миналогодишния автомобил на Уилямс вследствие замразяването на шаситата във Формула 1. От отбора обясниха, че новото оцветяване е вдъхновено от болидите на тима през 80-те и 90-те години на XX век.

„Уилямс Рейсинг е спортна икона. Отбор, който си е изградил репутация чрез чиста отдаденост и упоритост в комбинация с иновации, страст и състезателни умения“, заяви новият CEO на отбора Йост Капито.

„Успехите и неуспехите са типични за историята на един толкова дългогодишен спортен бранд. А историческите успехи могат да са силна мотивация за бъдещи постижения в модерната ера на Формула 1.“

Пилоти на тима през сезон 2021 отново ще са Джордж Ръсел и Николас Латифи. Джак Айткен запази позицията си на резервен състезател. Джейми Чадуик пак ще е развоен пилот на екипа, а Рой Нисани – тест пилот.