Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс ще отбележи своята Гран при №750 в Монако

Уилямс ще отбележи своята Гран при №750 в Монако

11691
0
Уилямс
снимка: Уилямс

Уилямс Рейсинг ще отбележи своята Гран при №750 по време на уикенда за Голямата награда на Монако. Отборът от Гроув е едва третият екип в историята на Формула 1 с такова постижение – след Ферари (1012) и Макларън (884).

Още преди състезателния уикенд Уилямс ще отбележи този момент в забележителната си история. Екипът, основан от Сър Франк Уилямс и Сър Патрик Хед през 1977 г., е сред най-старите в спорта.

„От раждането си най-здравата основа на Уилямс Рейсинг са хората.“

„Превръщаш се в част от историята на тима, когато се присъединиш като пилот, в екипа или станеш фен. Единствено Ферари и Макларън са участвали в повече надпревари. Уилямс ще отбележи този момент по специален начин. Призоваваме нашите фенове, служители и други спортни личности да си спомнят състезанието или моментът в живота им, когато са започнали да подкрепят Уилямс. След това открийте на специалния калкулатор на уебсайта ни своя състезателен номер. Имената на 100 щастливи фенове ще бъдат изписани на хейлото на FW43B по време на уикенда в Монако“, се казва в съобщението на екипа.

Главният изпълнителен директор на отбора Йост Капито заяви, че екипът ще продължи участието си в спорта след началото на новата ера, дошла с новите собственици на екипа.

„Вълнуваме се да споделим някои от невероятните истории, които превърнаха този тим в това, което е днес. Искаме да чуем и от феновете си собствените им изумителни разкази за това какво означава Уилямс за тях“, допълни той.