Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс Гран при Холдингс с 25% увеличение на приходите за 2013 г.

Уилямс Гран при Холдингс с 25% увеличение на приходите за 2013 г.

42
0
Уилямс

Компанията Уилямс Гран при Холдингс, част от която е и отборът Уилямс от Формула 1, обяви финансовите си резултати за 2013 г. Общият приход е увеличен до 132,4 милиона британски лири – 25% повече в сравнение с 2012-та, когато е 105,8 млн. паунда.

От Гроув уточняват, че ръстът се дължи на специално еднократно спонсорско плащане, благодарение на което приходът на тима от F1 е достигнал 108,5 млн. паунда (2012 г. – 86,4 млн.).

Дивизията, разработваща и поддържаща комерсиализирани от Формула 1 технологии – Уилямс Адвансд Енджиниъринг – е с приблизително същия доход като през предходната година. Той възлиза на 15,6 млн. паунда – увеличение само с 0,1 млн. паунда спрямо 2012-та.

2013-та бе труден сезон за отбора ни в F1, но тези финансови резултати идват в момент, когато в Уилямс Груп сме далеч по-оптимистично настроени – коментира Сър Франк Уилямс. – Започнахме добре настоящия сезон и се надяваме по-нататък да подобрим още представянето си. Имаме значителен прогрес и в чисто търговски аспект през изминалите зимни месеци, като Уилямс продължава да привлича ентусиазирани и лоялни фенове и партньори. Оповестените резултати демонстрират, че продължаваме да управляваме бизнеса си отговорно.

Главният изпълнителен директор на групата Майк О’Дрискол отбеляза, че процесът на преструктуриране, започнал в средата на миналата година, вече дава резултати за подсилване на тима в Гран при и поддържането на доходоносен бизнес като цяло.