Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс и Макларън имат нужда от нови шефове, смята Екълстоун

Уилямс и Макларън имат нужда от нови шефове, смята Екълстоун

869
0
Клер Уилямс
Клер Уилямс и Франк, снимка Уилямс

Тимовете на Уилямс и Макларън имат нужда от нови шефове. Това смята бившият бос на Формула 1 Бърни Екълстоун. Британският милиардер вече повече от 2 години не управлява спорта. Той сега има само званието почетен председател.

В сериозна част от времето, в което Бърни управляваше F1, в нея доминираха именно тимовете на Макларън и Уилямс. А в края на миналия сезон те бяха най-слабите отбори в решетката. Изглежда, че и тази година екипът от Гроув ще е на дъното.

„Тези отбори вече не са в ръцете на супер конкуретноспособни хора като Рон Денис или Франк Уилямс, каза Бърни пред италианския Corriere della Sera. – За да се завърнат силни, те трябва да намерят друг Рон и друг Франк.“

В момента Макларън е ръководен от американеца Зак Браун, а Уилямс от дъщерята на Франк – Клер.

Екълстоун заяви също така, че очаква с нетърпение да види как ще се развие сътрудничеството между Ред Бул и Хонда. “Предложих този алианс на Ред Бул още преди 3 години, каза Бърни. – Хонда са конкурентноспособни по природа. Просто им вижте моторите.“

Британецът също така няма да бъде изненадан ако Мерцедес не се съгласи с новите правила в спорта, които се очакват за 2021 г. И това да доведе до напускането им на спорта.

Според него по отношение на определянето на новите регулациите трябва да има диктатура, а не демокрация. Което означава отборите да не се питат какви да са правилата, а те да им бъдат наложени. Независимо дали им харесват или не.