Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс много доволни от представянето на FW36 в тестовете

Уилямс много доволни от представянето на FW36 в тестовете

25
0
Валтери Ботас

Екипът на Уилямс е много доволен от представянето на болида си FW36 в предсезонните тестове.

Отборът бе изпреварен единствено от Мерцедес като натрупани обиколки. Всъщност своеобразният двубой продължи почти до финала на тренировките, но повреда в двигател осуети опитите на екипа от Гроув да изпревари съперниците от Бракли по този показател.

При броя натрупани турове на този агрегат, повредата не бе изненада – заяви главният инженер на тест и поддържащия екип Род Нелсън. – Жалко все пак, че Валтери [Ботас] не получи един последен шанс. При 936 обиколки обаче сме наистина доволни, а и това бе първото ни спиране на трасето в изпитанията. Приключваме тестовете много щастливи от представянето на колата, задвижващата система, пилотите и екипа. Всичко работи както трябва и посоката, в която вървим, е чудесна.

Ботас следваше програма, подобна на тази на Фелипе Маса: сутринта прави тестове на шасито и аероизпитания. След обяд прави по-дълги серии с поглед върху износването на гумите преди да изпълни квалификационна симулация.

Смятам, че последният ни тренировъчен ден бе много добър допреди повредата. Нямахме други проблеми и направихме сериозен прогрес с настройките на колата. Смятам, че при толкова тестове, сме толкова подготвени за Мелбърн, колкото е възможно. Отборът свърши страхотна работа, благодаря и на Мерцедес-Бенц. Предстои ни още упорита работа през следващите две седмици, но като цяло съм доволен от протичането на тестовете. Нямах шанс да направя бърза серия със суперсофт днес, така че нямам търпение да продължа напред в Мелбърн – каза Ботас.