Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс няма да прави хибридно шаси за 18-инчовите гуми

Уилямс няма да прави хибридно шаси за 18-инчовите гуми

1618
0
Джордж Ръсел, Уилямс
Джордж Ръсел, Уилямс, Гран при на Унгария 2021

Тимът на Уилямс изобщо няма да прави хибриден болид, за изпитания с него на новите 18-инчови гуми на Пирели. Това съобщава RaceFans, позовавайки се на водещите фигури в тима. Така екипът от Гроув ще остане единствен, който няма да изпитва на пистата гумите, които ще бъдат на разположение във Формула 1 през 2022 г., дори на тестовете след края на шампионата в Абу Даби. Всички останали отбори вече разпологат с подобни хибридни шасита или ще имат такива. Макларън направи първия си тест с подобен болид във вторник на Хунгароринг. Колата е с различно окачване и аеродиначни промени, в съответствие с различните гуми.

Оперативният технически шеф на Уилямс Дейв Робсън заяви миналия уикенд, че производството на така нареченото муле няма да е възможно. „Няма да имаме подобен автомобил и в Абу Даби“, потвърди той.

„В идеалния случай бихме имали кола-муле и бихме я направили, за да придобием повече информация за себе си – каза той – Но детайлите, които трябва да се направят, особено колелата, трябваше да подредим преди толкова дълго време, с каквото ние просто не разполагахме, нито имахме ресурсите, за да го направим.Това е решение, взето отдавна, което сега е необратимо.“

Робсън очаква липсата на „кола-муле“, работеща с новите гуми, да ги остави в неравностойно положение. „Все още получаваме прилично количество данни от Пирели и можем да направим виртуални и лабораторни тестове на гумите, така че това ще бъде малък недостатък, но мисля, че доста бързо ще го компенсираме“, казва още той.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.