Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс обяви официално, че Кубица напуска тима

Уилямс обяви официално, че Кубица напуска тима

2027
0
Роберт Кубица
Роберт Кубица: снимка: Уилямс

Екипът на Уилямс обяви официално, че Роберт Кубица напуска тима след края на сезона. Полякът бе нает за титуляр през този сезон, като за съотборник му беше нает Джордж Ръсел.

Последният е дебютант във Формула 1, но въпреки това се представя значително по-добре от поляка, който бе извън спорта 8 години.

Именно Кубица обаче спечели единствената точка за тима тази година, като бе класиран 10-и в Гран при на Германия.

„Бих искал да благодаря на тима за последните 2 години и за това, че ми помогнаха завръщането ми в решетката във Формула 1 да стане възможно“, каза Кубица.

„Забавлявах се да съм част от тима първо като резервен пилот през миналата година, и след това титуляр тази година. Но усещам, че сега е точното време да продължа напред към следващата част от кариерата ми. Решението е изцяло мое.“

Заместник-шефът на тима Клер Уилямс добави: „Бих искала да благодаря на Роберт за здравата му работа. Уважавам решението му да напусне тима след края на сезона.

Той беше важен член на екипа в ролята му на резервен пилот и след това като титулярен състезател през 2019 г. Благодарим му за усилията през последните няколко сезона и му желаем успех в бъдещите му начинания.“