Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс обяви официално, че Пади Лоу напуска тима

Уилямс обяви официално, че Пади Лоу напуска тима

1559
0
Пади Лоу
Пади Лоу, снимка: Уилямс

Екипът на Уилямс обяви официално, че Пади Лоу напуска тима с незабавен ефект. До сега Лоу бе технически директор на тима и част от борда на директорите.

След забавянето на новата кола FW42 и пропускането на първите 2 дни от зимните тестове, Лоу излезе в отпуск. Още тогава се смяташе, че е само въпрос на време той да напусне тима.

„След период на внимателно обмисляне, стигнах до решението, че няма да се върна на работа в Уилямс, каза Лоу. – Пожелавам на всички мои колеги всичко най-добро в работата. Сигурен съм, че те ще се справят с предизвикателствата. Искам и да благодаря специално на феновете, които ни подкрепяха силно.“

Заместник-шефът на тима Клер Уилямс заяви, че отборът разбира и уважава решението на Лоу.

Пади дойде в екипа на Франк Уилямс в края на 2017 г. и промени основно колата за следващия сезон. Решенията му обаче се оказаха недобри и колата бе най-слабата през миналата година. Логично Уилямс завърши на последно място при отборите.

Ситуацията обаче се оказа още по-лоша през тази година. Освен сериозното забавяне, автомобилът изобщо не е конкурентен и е твърдо най-бавният в решетката. И затова Джордж Ръсел и Роберт Кубица нямат никакъв шанс да спечелят точки от началото на сезона.

Самият Кубица каза, че според него за ситуацията в тима не трябва да бъде винен само Лоу.