Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс очакват по-добро представяне в Бахрейн

Уилямс очакват по-добро представяне в Бахрейн

53
0
Валтери Ботас

Уилямс ще се представят по-добре в Бахрейн заради характеристиките на пистата Сахир, смята техническият директор на отбора Майк Кахлън.

Екипът от Гроув не успя да запише точки в първите три състезания от сезон 2013, като най-доброто класиране на отбора е 11-то място на Валтери Ботас в Малайзия. Уилямс ще имат значителни подобрения по FW35 за надпреварата в Испания на 12 май, а Кахлън предполага, че колата ще е в най-добрата си форма от началото на сезона за предстоящото състезание в Бахрейн.

– Пистата в Бахрейн е с характеристики, които ще предоставят нови предизвикателства за отборите. Износването на спирачките ще е фактор, както и на задните гуми, а температурата е висока. Според нас настоящата кола (въпреки че не е толкова конкурентоспособна, колкото бихме искали) ще е с по-силно представяне в Бахрейн заради тези фактори – коментира Кахлън.

Той допълни, че пистата Сахир, която има четири дълги прави, е натоварваща и за двигателите:

За моторите това е трасе, изискващо силна мощност и ефективност и дава преимущество на скоростта в права линия. Двигателят Рено би трабвало да е силен на този тип писти. Разочароващо е, че не взехме точки в първите три състезания, но можем да сме доволни от факта, че Валтери успя да доведе болида до финала във всяка надпревара досега с много солидно каране.

Финландският пилот на тима подчерта значението на правилната работа с гумите Пирели, което ще е ключово за състезанието:

Беше доста ангажирано начало на кариерата ми с две последователни състезания едно след друго, но това означава, че имах много време в автомобила и възможност да се опитам да разбера характеристиките му. Пистата в Бахрейн не се използва много през годината, заради което е мръсна в началото, а прашната настилка означава, че условията ще се променят доста от една сесия до следващата. Ще е важно да продължаваме да търсим най-доброто сцепление във всяка обиколка. Гумите също са с тенденция за сериозно износване там. Заради това в петъчните тренировки трябва да се опитаме да намерим добри настройки на автомобила, за да подобрим представянето в серия от турове за състезанието и да запазим гумите по-дълго от останалите.