Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс очакват състезание с поне четири стопа

В Уилямс очакват състезание с поне четири стопа

53
0
Пастор Малдонадо

Отзиви от Уилямс и Заубер за представянето в петъчните свободни тренировки.

Рубенс Барикело (10-о и 14-о време):

Изпробвахме всички нови елементи за Барселона. На пистата при новото задно крило всичко изглежда наред, но трябва да рагледаме повече представянето на новия под. Днес беше много топло и сцеплението беше ниско, поради което болидът занасяше повече, но гумите се представиха добре. Имахме известно презавиване. На този етап разглеждаме състезание с поне четири стопа.

Пастор Малдонадо (13, 16):

Добър ден като цяло. Завършихме пълната си тестова програма и направихме няколко дълги серии във втората тренировка. Трудно е да се сравняваме с останалите, защото не знаем какво точно са правили те, но всичко при нас изглежда добре.

Камуи Кобаяши (17, 9):

Сутринта бяхме заети с тестове на изпускателната система и оценка на новите елементи по аеродинамиката. Не успях да запиша добро време, защото един от сензорите подаде грешна информация и трябваше да се прибера в бокса. Новите твърди гуми дават усещането, че управляваш напълно различен болид и са доста бавни. Това обаче може да предложи интересни стратегии в състезанието.

Серхио Перес (5, 11):

Научихме много за новия си аеродинамичен пакет и новите твърди гуми. Доста по-бавни са от меките и това предполага максималното използване на меките смеси в състезанието. Сега ни предстои доста анализиране на данните и се надяваме на добри позиции в съботната квалификация.