Начало Избрани Уилямс отбелязва старт №800 в F1 със специална разцветка

Уилямс отбелязва старт №800 в F1 със специална разцветка

787
0
Уилямс старт №800 в F1
снимка, Уилямс

Уилямс ще използва специална разцветка във Великобритания. Отборът от Гроув отбелязва по-рано юбилейния старт №800 в F1, който на практика трябва да бъде в Унгария. В крайна сметка обаче Уилямс реши да бъде с уникална разцветка в домашната си надпревара на пистата Силвърстоун.

Първоначално Уилямс планираше да организира празненствата си в Гран при на Великобритания. За съжаление, отмяната на старта в Имола означаваше, че старт №800 за Уилямс ще бъде в Унгария

Уилямс все пак реши да не разочарова британските си фенове, тъй като домашната подкрепа винаги е играла толкова важна роля в историята на компанията. Поради това британския отбор ще организира тържества и през двата уикенда. Така щ е се осигури на феновете в Обединеното кралство възможност да участват във възпоменанието.

В рамките на празненствата настоящият болид на тима FW45 ще бъде със специално създадена ливрея, предназначена единствено за домашното състезание на Силвърстоун. Две седмици по-късно Уилямс ще има специална емблема в Будапеща. Забележителният дизайн на „Силвърстоун“ ще отдаде почит на британското наследство на отбора и на неговия основател, покойния сър Франк Уилямс.

Освен това тимът от Гроув ще докара на Силвърстоун една истинска легенда от миналото – шампионския болид от сезон 1992 FW14B. Световният шампион във Формула 1 и посланик на Уилямс Рейсинг Дженсън Бътън ще се качи зад волана и ще направи няколко демонстрационни обиколки с емблематичния автомобил в неделя.

В допълнение към вълнуващите събития на пистата, Уилямс има удоволствието да обяви, че популярната фензона ще бъде отворена в сърцето на площад „Пикадили“ в Лондон

Лондонската фензона, представена от Kraken, ще бъде отворена от понеделник до неделя по време на седмицата на Гран при на Великобритания. Тя обещава завладяващо изживяване за всички ентусиасти на моторните спортове. Наред с многобройните атракции, феновете ще имат възможност да се срещнат лично с хора от екипа на Уилямс. Сред тях са Алекс Албон, Логан Сарджънт, Дженсън Бътън и Джеймс Ваулс. Те ще могат да разгледат изложените зашеметяващи исторически автомобили. Сред тях попада и автомобилът на Ален Прост, спечелил шампионата през 1993 г. Така феновете ще изпитат тръпката от шофирането в най-модерните симулатори.

„Постигането на 800-ата ни Гран при е забележително постижение за Уилямс. Изключително се гордеем с историята си и с наследството, изградено през годините“, сподели Ваулс.

„През 46-годишната си история екипът е постигнал невероятни резултати. С девет шампионски титли при конструкторите и седем при пилотите ние сме вторият най-успешен отбор в F1 за всички времена. Пред нас са само от Ферари. Каним всички наши почитатели да се присъединят към празника, за да отдадем почит на емблематичното ни минало и да погледнем към светлото бъдеще“, добави шефът на Уилямс.