Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс отбелязват Гран при №600 по време на уикенда на Силвърстоун

Уилямс отбелязват Гран при №600 по време на уикенда на Силвърстоун

52
0
Уилямс

Отборът на Уилямс ще отбележи своята Гран при №600 по време на уикенда за Гран при на Великобритания. Техническият директор на отбора Майк Кахлън отбеляза, че по принцип домашното състезание на екипа от Гроув е едно от най-успешните за тима, както и че винаги е страхотно да си сред родни фенове.

Отборът има общо 10 победи във Великобритания. Новата конфигурация на пистата, използвана от 2010 г. насам, е с втората най-висока средна скорост в календара (след Монца) и средна скорост в завой, която е най-голяма в сравнение с всички останали трасета. Времето по принцип е по-хладно, а това означава добра мощност и по-малък шанс за износване на гумите, причинено от високи температури. Каквото и да се случи обаче, ще натискаме здраво, за да продължим развитието на FW35 – допълни техническият шеф.

Пастор Малдонадо отбеляза, че идващият уикенд на Силвърстоун е дълго чакан от отбора, а той се гордее да е част от Уилямс в такъв исторически момент като настоящия.

Освен това трасето е едно от любимите ми в календара. Има характер, някои много известни завои. Новата част от конфигурацията все още е с ниско прилепяне и е необходимо това да се помни, когато си зад волана – каза още венецуелският пилот.

Валтери Ботас, който разказа ексклузивно за пътя си до Формула 1 в последния брой на списание ClubS1 (161), също очаква с нетърпение надпреварата.

Това ще е един много специален уикенд за Уилямс – ще празнуваме 600 старта пред нашите фенове на трасе с огромна история за екипа, което е и истинско удоволствие за каране. Силвърстоун е класическа писта. Опознах я в първата свободна тренировка за миналогодишното състезание, както и по време на теста за млади пилоти, така че имам известен опит с болид от Формула 1 там. Това винаги помага да свикнеш по-бързо – добави Ботас.