Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс потвърди официално Сарджънт за сезон 2024

Уилямс потвърди официално Сарджънт за сезон 2024

864
0
Джеймс Ваулс, Логан Сарджънт
Джеймс Ваулс и Логан Сарджънт; снимка: Уилямс

Екипът на Уилямс обяви официално, че ще задържи Логан Сарджънт като свой пилот във Формула 1 и за следващия сезон на световния шампионат. Това бе последното останало непотвърдено титулярно място за догодина във всичките 10 отбора. Така на практика се елиминира зимното издание на така наречения „silly season“ – слухове и предположения за това кой пилот къде може да отиде.

От Уилямс отбелязаха, че 22-годишният Сарджънт стана през 2023 г. първият американски пилот, спечелил точка във Формула 1.

„Сарджънт демонстрира скоростта, необходима, за да се състезава на най-високо ниво. Той градеше стъпка по стъпка, затвърждавайки си позицията в тима на Уилямс“, се казва в официалното изявление.

„Уилямс Рейсинг няма търпение да надгради положителните моменти от настоящия сезон, в който отборът завърши седми при конструкторите. Убедени сме, че комбинацията от природната скорост на Сарджънт и опитът на Алекс Албон ще допринесат за успешна кампания през 2024 г.“

От Уилямс подчертаха, че задържането на Сарджънт в отбора ясно подчертава целта на тима да работи за издигането на млади таланти.

„Радвам се, че ще продължим пътешествието си заедно с Логан“, заяви шефът на екипа Джеймс Ваулс.

„Сарджънт демонстрира големи умения, намирайки се под огромно напрежение на една световна сцена. Това го прави идеален за отбора. Имаме огромна вяра в способностите му. Вярваме, че заедно можем да постигнем и по-големи успехи догодина“, добави шефът на Уилямс.

Самият Сарджънт коментира, че се вълнува, че ще продължи да се състезава с Уилямс и през 2024 г.

„Досега всичко изживяно с отбора бе невероятно. Благодарен съм за възможността да продължа да се развивам като пилот с толкова талантливи и отдадени хора. Имаме вълнуващи планове за бъдещето. Нямам търпение да допринеса за успехите на тима през следващия сезон“, добави Сарджънт.