Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс се готви за прогрес с FW45 и Gulf Oil

Уилямс се готви за прогрес с FW45 и Gulf Oil

1644
0
Уилямс FW45
Уилямс FW45; снимка: Уилямс

Отборът на Уилямс показа как ще изглежда новият болид на отбора FW45 за 2023 г. във Формула 1. Това е третото представяне на F1 тим и също като предишните две – на Хаас и Ред Бул – бе презентирано като „началото на сезона“, тъй като не е с колата за новата състезателна година. Реалните коли ще се появят на писта в края на февруари за предсезонния тест, който ще се проведе в Бахрейн.

Сезон 2023 ще е особено важен за тима на Уилямс, който ще има нов шеф – Джеймс Ваулс. Пилоти на отбора ще са Алекс Албон и Логан Сарджънт.

Представянето бе и официално за новия партньор на екипа Gulf Oil International.

„Уилямс Рейсинг продължава трансформацията си. Вълнуваме се за тазгодишната кола, чието оцветяване показваме сега. Не мога да благодаря достатъчно на целия тим за работата, която свърши, за да сме готови за сезона“, коментира председателят на борда на Уилямс Рейсинг Матю Севидж

„Радвам се да приветствам нови и съществуващи партньорства. Новият шеф на екипа ни Джеймс Ваулс ще се присъедини към отбора по-късно този месец. Пилотите ни Алекс, Логан и целият тим ще дадат всичко от себе си през 2023 г.“, допълни той.

Пилотите на тима се надяват на прогрес с новата кола и са изключително мотивирани да работят за това.

„Отборът работи по някои ключови области на колата. Опитахме се да извлечем максимума и нямам търпение да видя какво може FW45“, отбеляза Албон

Сарджънт е дебютант във Формула 1 и се вълнува за началото на сезона изобщо.

„Зимата ми се стори прекалено дълга! Супер мотивиран съм, вложих и работих много. Колата изглежда изумително и демонстрира огромните усилия на отбора. Нямам търпение“, каза американският пилот.

Договорът с Gulf Oil International e дългогодишен. От Уилямс отбелязаха, че привличането на компанията е още една важна стъпка в трансформацията на екипа. Gulf ще работи с Уилямс не само във Формула 1, но и в академията на отбора за млади пилоти, както и в Esports шампионата.