Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборът на Уилямс се надява да изпревари Хаас и Алфа Ромео

Отборът на Уилямс се надява да изпревари Хаас и Алфа Ромео

1201
0
Ръсел и Латифи Абу Даби
Джордж Ръсел и Николас Латифи, снимка Уилямс.
Джордж Ръсел очаква през следващата година отборът на Уилямс да бъде съперник на Хаас и Алфа Ромео. Британският тим завърши сезон 2020 без нито една спечелена точка, което се случва за пръв път в неговата история. Въпреки това екипът постигна направи крачка напред в своето развитие и се надява това да продължи и през следващия сезон. Също така британците ще променят някои елементи в колата си за 2021 г., следвайки съветите на Джордж Ръсел

„Уверен съм, че ще победим Хаас през следващата кампания. Очаквам да сме бързи колкото Алфа Ромео, но вярвам, че ще до края на годината ще ги изпреварим. Постигнахме голян напредък и съм сигурен, че ще запиша възможно най-добро класиране. Целта ми е да спечеля възможно повече точки. Знам, че все още изоставаме от отборите в средата на колоната, но със сигурност се стремим да завършим пред Хаас и Алфа Ромео“, сподели Ръсел.

Съотборникът на Ръсел в Уилямс Николас Латифи също заяви, че иска да върне отбора от Гроув в зоната на точките.

„Очаквам да сме по-конкурентноспособни през 2021. Надявам се да се борим с отборите пред нас във всяка надпревара. Така ще имаме повече шансове да сме в зоната на точките. Но в същото време съм и реалист. Колата през следващата година няма да бъде много по-различна и усилията ни са насочени върху болида за 2022. Знаем кои са нашите слабости и се надявам да ги остраним възможно по-скоро. Направихме голяма крачка напред през изминалата кампания и с нетърпение очаквам старта в Австралия“, заяви Латифи.