Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс се надяват на по-добро представяне в Малайзия

Уилямс се надяват на по-добро представяне в Малайзия

18
0
2014,Валтери Ботас

Уилямс се надяват на по-добро представяне в Гран при на Малайзия, втори кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2014 г. Екипът демонстрира чудесно темпо и скорост още в Австралия, където обаче грешка на Валтери Ботас му попречи да води битка за подиума. Фелипе Маса пък бе изваден от надпреварата още на първия завой след старта – бе ударен от Камуи Кобаяши (Катерам).

Сепанг има наистина прекрасен микс от завои с различни характеристики – коментира шефът на тест и поддържащия екип Род Нелсън. – От пети до осми е необходимо особено голямо внимание от страна на пилотите, особено спрямо голямата неравност в кривата на шести. 13-14-ти завой са особено предизвикателство, като там едновременно се завива и спира и може да се спечели или загуби доста време. Трябва да мислим и за времето. В Малайзия по принцип вали през повечето следобеди и годишното количество е четири пъти по-високо от това на Силвърстоун. Винаги е горещо, влажността е висока, а бурите връхлитат наистина бързо.

Маса отбеляза като повечето си колеги, че надпреварата е изпитание от чисто физическа гледна точка за пилотите.

Жегата има сериозно влияние и върху гумите, колко бързо започват да се износват. Винаги има шанс да завали сериозно и се случва кажи-речи всеки ден. Всички тези фактори правят състезанието вълнуващо от гледна точка на феновете и трудно за състезателите. Надявам се на добра надпреварата там – допълни бразилецът.

Ботас сподели, че охлаждането ще трябва да е особено добро на Сепанг, а това ще е едва втори старт за новите задвижващи системи.

Това може да е най-горещото състезание през сезона и фактът, че е в началото на календара, когато имаме още толкова да учим за двигателите, прави задачата особено трудна. Самата писта е прекрасна – има чудесни високоскоростни секции, които са любимата ми част – каза още Валтери.