Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс ще представи новата си кола след Алфа Таури

Уилямс ще представи новата си кола след Алфа Таури

815
0
Уилямс F1
снимка, Уилямс

Уилямс стана последният отбор, който обяви кога ще представи колата си за сезон 2022 в F1. Това ще се случи на 15 февруари, което е един ден след Алфа Таури и два дни преди Ферари. Новият автомобил ще носи името FW44.


Церемонията, на която ще бъде разкрит болида ще се проведе в 15:00 българско време и ще бъде предавана на живо в уебсайта на екипа от Гроув. На нея ще присъства шефът на тима Йост Капито и пилотите Николас Латифи и Алекс Албон.

Латифи започва третия си сезон като пилот на Уилямс. До момента канадецът е спечелил актив от 7 точки. Той се надява на по-добро представянето с новата кола. Също така сподели, че е оставил случилото се в Абу Даби зад гърба си и е готов да началото на сезон 2022 в F1.

Неговият нов съотборник ще бъде Алекс Албон. Пилотът от тайландски произход се завръща в шампионата след едногодишно отсъствие. През този период той изпълняваше ролята на тестов и резервен пилот в Ред Бул и караше автомобил на Ферари в DTM. По този начин той отново е съотборник на Латифи, след като двамата караха в един отбор във Формула 2 преди няколко години.

Двамата пилоти ще са с равен статут през новата кампания. Това бе потвърдено от Йост Капито.

„Разбира се, това е добре и за двамата. Мисля, че това е втори шанс за Алекс. Надявам се да поведе отбора към новата ера в този спорт“, сподели Капито.

Албон и Латифи ще имат равен статут през 2022. Няма да имат пилот номер едно и номер две. И двамата ще бъдат третирани еднакво. Ники също може да остави своя отпечатък.“