Начало Избрани Латифи: Случилото се в Абу Даби е зад гърба ми

Латифи: Случилото се в Абу Даби е зад гърба ми

947
0
Николас Латифи
Николас Латифи, снимка Уилямс

Николас Латифи е преодолял случилото се в Гран при на Абу Даби. Канадецът катастрофира в заключителната фаза на състезанието, след като водеше битка с Мик Шумахер. Това предизвика появата на кола за сигурност, която помогна на Верстапен.

Нидерландецът смени своите гуми и се възползва от спорното решение на Майкъл Маси, който позволи на затворените с обиколка автомобили между двамата претенденти за короната да минат напред. В последната обиколка надпреварата бе рестартирана, което позволи на пилота на Ред Бул да изпревари Хамилтън и да спечели първа световна титла.

След края на състезанието Латифи бе посочен като причина за загубата на титлата на Хамилтън. Канадският пилот сподели, че е получавал редица заплашителни съобщения и смъртни заплахи  в социалните мрежи. В интернет пространството са били заплашвани и негови близки.

Близо два месеца след края на тези събития, Латифи е оставил тези моменти зад гърба си, но признава, че дните след края на състезанието на Яс Марина са били много трудни за него.

„Вече усещам, че случилото се в Абу Даби е зад гърба ми. Това е минало“, каза той.

„Дните след края на състезанието бяха много трудни за мен. Очаквах да се случи нещо подобно, защото това е част от спорта. Вече не мисля за това и гледам напред към новия сезон.“

Въпреки това все още се водят спорове за действията на състезателния директор Майкъл Маси. Бъдещето на австралиеца продължава да остава неясно. Според Петер Байер, той е останал поразен от враждебните реакции в социалните мрежи след финала на миналогодишния световен шампионат.

Същевременно преди няколко дни Уилямс привлече в своята академия пилотът от F3 Зак О’Съливан. Младият британец ще кара за екипа на Карлин.