Начало Избрани Уилямс ще използва подобрения в автомобила на Албон

Уилямс ще използва подобрения в автомобила на Албон

250
0
Алекс Албон, Уилямс
Алекс Албон, снимка Уилямс

Уилямс ще бъде с обновен автомобил в Канада. Отборът от Гроув внедрява някои подобрения в FW45 по време на уикенда на пистата Жил Вилньов, които ще бъдат само в автомобила на Алекс Албон.

Уилямс се отправя към Канада, решен да подобри резултатите си от началото на годината. Британският отбор има само една спечелена точка през 2023 г. Това се случи благодарение на десетото място на Алекс Албон в Гран при на Бахрейн. В момента екипът заема последната позиция при конструкторите, както и бе преди 12 месеца

Според ръководителя на отдела на представяне на автомобилите Дейв Робсън, пистата в Канада би трябвало да е по-подходяща за FW45.

„Пистата в Монреал би трябвало да е малко по-подходяща за силните страни на FW45, отколкото тези Монако и Барселона“, каза Робсън. „Освен това тази седмица имаме на разположение няколко подобрени компонента, които ще се използват само в автомобила на Алекс.“

„Очакваме да бъдем по-конкурентоспособни. В петък ще отделим време, за да разберем дали новият пакет дава очакваните резултати“, продължи Робсън.  „Наред с работата по разбирането на подобренията, в петък ще разгледаме и обичайната работа с гумите, както и ще разберем как е се е променила повърхността на пистата през последните 12 месеца.“

„Изпреварванията в Монреал са по-лесни, отколкото в последните две състезания. Това може да открие някои допълнителни възможности за стратегия по време на Гран при. Разбира се, преди това деградацията на гумите трябва да бъде овладяна“, каза още Робсън.

Междувременно Алекс Албон коментира предстоящата надпревара в Канада. Пилотът на Уилямс не завърши първото си участие на пистата Жил Вилньов през 2019 г. Миналата година Албон остана 12-ти и си тръгна с 0 точки от Монреал

„Пистата в Канада винаги е малко трудна за каране. Тъй като тук има средна сила на притискане, би трябвало да ни пасне повече от последните няколко трасета“, каза Албон.

„За този уикенд имаме някои подобрения, така че ще бъде интересно да видим как дали те работят добре. Всички във фабриката свършиха огромна работа, за да подготвят този ъпгрейд за уикенда, така че се надявам да постигнем добър резултат“, добави състезателят на Уилямс.

Същевременно Логан Сарджънт ще запише първото си участие в Гран при на Канада. Пилотът на Уилямс не познава трасето Жил Вилньов, тъй като то не приема стартове от F2 и F3. Сарджънт призна, че с нетърпение ще разучи трасето на остров Ил Нотр Дам.

„Развълнуван съм, че ще отида за първи път в Канада. Това е място, на което исках да карам още от малък“, заяви Сарджънт.

„Това е трудна писта с много близки стени на изходите на високоскоростните шикани. Надявам се, че тя ще пасне на нашия автомобил малко по-добре от Барселона и ще ни позовли да запишем един добър уикенд“, добав състезателят на Уилямс.