Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс ще разполага с два автомобила в Япония

Уилямс ще разполага с два автомобила в Япония

503
0
Александър Албон, Уилямс
Александър Албон, снимка Уилямс

Уилямс ще разполага с два автомобила в Япония. Отборът от Гроув потвърди, че шасито на Александър Албон е поправено след катастрофата в Австралия. Следователно екипът ще се включи безпроблемно в предстоящия състезателен уикенд на пистата Сузука.

Уилямс изживя едни много труден рейс уикенд в Австралия. Отборът от Гроув загуби единия си автомобил заради инцидент на Албон във втората тренировка. Англо-тайландският състезател изгуби контрола над своя болид и се удари в предпазните ограждения на завой №6. В резултат на това той получи сериозни поражения в своя болид.

От Уилямс направиха проверка на колата на Албон и установи, че няма как да поправи всички щети до края на състезателния уикенд в Албърт парк. Тъй като Уилямс нямаше резервно шаси, шефът на тима Джеймс Ваулс беше изправен пред трудно решение. Британският инженер реши да предостави на Албон автомобила на Логан Сарджънт. Американецът беше видимо разочарован, но прие решението на екипа.

В края на миналия месец Ваулс разкри повече информация относно автомобила на Албон. Той разкри, че в Уилямс работят неуморно, за да поправи шасито и беше оптимист, че то ще бъде готово до Япония. Ваулс добави, че се надява отборът да разполага с резервно шаси в бъдеще

Днес Уилямс обяви, че ще участва с два автомобила в Япония. Отборът от Гроув потвърди, че шасито на Албон е поправено и и изпратено към Сузука. В същото време пърформанс директора Дейв Робсън сподели какво очаква в предстоящата Гран при на Япония.

„От последното ни участие в Япония изминаха само няколко месеца. Ще бъде интересно да се справим с тази страхотна писта в малко по-различно време на годината“, коментира Робсън.

„Настоящата прогноза е за хладни и спокойни условия, но има вероятност събитието да бъде засегнато от силни дъждове. Сузук остава много предизвикателна писта, която поставя много високи изисквания към автомобила, гумите и пилотите.“

„Пирели ще предостави най-твърдите смеси за този уикенд. Те трябва да работят добре на пистата с висока енергия и ниска грапавост в Сузука. Хладните условия ще окажат влияние върху работата на гумите. Ние ще се стремим да разберем тези ефекти както в квалификационни, така и в състезателни условия.“

„Откакто се върнахме от Мелбърн беше свършена много работа във фабриката. В резултат на това сме в добра позиция да се състезаваме тук, в Сузука“, добави пърформанс директора на Уилямс.

Междувременно Албон благодари на механиците на Уилямс за добре свършената работа и също коментира какви са очакванията му в Япония.

„Наистина очаквам с нетърпение Сузука, една от любимите ми писти, и, разбира се, невероятните японски фенове. Австралия явно не беше начинът, по който искаме да се състезаваме като отбор. За съжаление състезанието подчерта пътя, по който вървим“, сподели Албон.

„Въпреки това екипът на пистата и в Гроув наистина се сплоти по впечатляващ начин, за да поправи автомобила и да го достави навреме на пистата. Всички сме изключително благодарни за това нещо“, добави пилотът на Уилямс.

Съотборникът на Албон Логан Сарджънт също коментира предстоящия рейс уикенд в Сузука. Младият американец пропусна състезанието в Мелбърн заради независещи от него причини

„Австралия беше може би най-трудният уикенд, с който някога съм се сблъсквал като пилот. Sъщото се отнася и за отбора. Наистина оценявам феновете за това, че ни подкрепиха с невероятната си подкрепа на пистата и у дома“, каза Сарджънт.

„Искам да оставим този труден момент зад гърба си, да се поучим от него и да продължим да натискаме заедно през този сезон. Възползвах се от възможността между състезанията да замина за Бали, за да остана силен както психически, така и физически. Имаше и много време прекарано във фитнеса.“

„Развълнуван съм, че ще се върна в Япония толкова рано през сезона. Сузука е емблематична и е една от любимите писти в календара на всички. Нямам търпение да я опитам още веднъж“, добави пилотът на Уилямс.