Начало Избрани Уилямс продължава търсенето на нов технически директор

Уилямс продължава търсенето на нов технически директор

562
0
Уилямс Рейсинг
снимка: Уилямс

Уилямс продължава търсенето на нов технически директор. Това заяви Джеймс Ваулс. Британският специалист обясни, че отборът все още иска да назначи правилния човек, който да отговаря за техническия отдел, както и да подобри структурата на тима.

Ваулс официално застана начело Уилямс преди малко повече от седмица. 43-годишният инженер прекара последните 12 години в Мерцедес, където основно отговаряше за отдела по стратегии.

Ваулс наследи на поста шеф на Уилямс от Йост Капито. Германецът изненадващо напусна легендарния британски отбор в края на миналата година. Заедно с Капито си тръгна и техническия директор Франсоа-Ксавие Дьомезон.

Въпреки че минаха повече от двама месеца от напускането на Дьомезон, от Уилямс все още не са намерили негов заместник. В тази връзка Ваулс заяви, че в момента той и отбора продължават да търсят правилния човек, с който той да тласне Уилямс напред.

43-годишният специалист бе в бокса на Уилямс по време на  предсезонните тестове в Бахрейн. Там той отговори на редица въпроси на журналистите и обяви кой е приоритет номер едно за базирания в Гроув тим.

„Основното нещо е, че нямаме необходимата техническа структура. Това се случи в резултат на направените промени в отбора през последните месеци“, сподели Ваулс.

„Приоритет №1 е да въведем подходящ набор от структури по отношение на техническия директор и ръководител на отдела по аеродинамика. Ясно е, че една организация се нуждае от такива специалисти ако иска да върви напред.“

„Отвъд това просто трябва да разберете къде е Уилямс. Имах предимството да бъда в организация, в която, ако се нуждаеш от нещо, то бива предоставено веднага. На предишното ми работно място разполагах с всичко, което можете да си представите“, обясни шефът на Уилямс.

„Това е рязък контраст с мястото, където съм сега, особено в условията на ограничение на разходите. В този случай е трудно да поискаш или дори да платиш за това, от което се нуждаеш.“

Въпреки липсата на технически директор, Ваулс настоя, че Уилямс има всичко необходимо, за да се справи с настоящата ситуация. Британецът каза, че няма да бърза да назначи такъв специалист в отбора

„Налице е силна организация , която действа без технически директор. Имаме кола на пистата, която работи добре. Това се дължи благодарение на всички във фабриката. Те свършиха невероятна работа през зимата, за да създадат този автомобил“, заяви Ваулс.

„Ясно е, че не става дума за краткосрочно назначаване на човек, а за дългосрочно такова. Затова искаме да сме сигурни, че имаме правилния човек за това място.“

„Оценявам, че това не дава отговор на въпроса за сроковете за назначаване на нов технически директор. Да ви кажа честно ние няма да бързаме с решението. Ключът е да сме сигурни, че ще намерим човек, който да пасне на организацията в дългосрочен план“, допълни шефът на Уилямс.