Начало Избрани Ваулс официално застана начело на Уилямс

Ваулс официално застана начело на Уилямс

510
0
Джеймс Ваулс
Джеймс Ваулс; снимка: Уилямс

Джеймс Ваулс официално застана начело на Уилямс. Британският специалист пристигна в Гроув преди два дни и се наслади на първия си работен ден като ръководител на един от най-успешните отбори в историята на F1.

Ваулс има повече от 20-годишен опит във Формула 1. 43-годишният инженер прекара 21 години в Бракли. Там той работи във всички отбори, които бяха базирани край английския град. Първо Ваулс бе част от отборите на БАР и Хонда. След това той бе част от шампионския екип Браун GP, който дебютира през сезон 2009 и спечели титлите при пилоти и конструктори.

Британецът продължи престоя си в Бракли и при идването на Мерцедес през 2010 г. Ваулс остана част от германския производител до началото на тази година. 43-годишният специалист бе дългогодишен главен стратег на отбора от Бракли и имаше основна заслуга за успехите на Люис Хамилтън и Нико Розберг.

Сега Ваулс отваря нова глава в кариерата си. Британецът взе решение да напусне Мерцедес и да стане ръководител на Уилямс. Там той заменя Йост Капито. Германецът напусна по собствено желание в края на миналата година.

Ваулс не присъства по време на представянето на разцветката на FW45. Британецът не бе част и от екипа, който бе част от шейкдауна на болида на Уилямс в Силвърстоун.

Първата задача на Ваулс беше да се обърне към многобройните фенове на Уилямс от новия си офис в Гроув

„Присъединявате се към мен първия ми ден в Уилямс. Наистина ми е трудно да опиша с думи колко много означава това за мен, колко съм развълнуван и колко много са емоциите, които ме обземат в момента“, сподели Ваулс.

„Само след няколко дни ще бъдем в Бахрейн, където ще тестваме наистина сериозно. Това е възможност да разберем къде е колата и какво трябва да направим, за да продължим напред.“

„Вече имах удоволствието да се запозная с огромен брой хора в тази организация. Честно казано, нямам търпение да се срещна с останалите през следващите няколко дни“, добави ръководителят на Уилямс.

Колкото и да е развълнуван от новата си работа, Ваулс е изправен пред нелеката задача да превърне Уилямс от претендент в долния ешелон на F1 във водещ отбор в средата на шампионата. Британецът се ангажира да насочи Уилямс към нова ера с амбицията да възстанови значимостта, на която британския отбор някога се радваше в световния шампионат.