Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уиндзор се обяви срещу паузата по време на сезона

Уиндзор се обяви срещу паузата по време на сезона

22
0

Спортният директор на US F1- Питър Уиндзор, заяви, че не е доволен от това, че тимовете са принуждавани да затварят фабриките си по време на лятната пауза през август.

Правилото беше прието по предложение на ФОТА миналата година и има за цел намаляване на разходите по време на сезона. Някои отбори обаче, между които бяха Макларън и Уилямс, разкриха, че всъщност паузата е повлияла по-скоро негативно, отколкото позитивно на разходите им, защото в стремежа си да наваксат изгубеното, те са вложили доста повече средства.

Уиндзор също не смята, че паузата е полезна и изрази недоволството си от правилото в официалния сайт на US F1.

„За американците август е просто поредният работен месец, в който някои хора може би си взимат по седмица или две почивка. Имаше среща на отборите във Ф1 в началото на есента, на която бе обсъдено дали паузата през август 2009-та е била успех или не. Бях много изненадан, когато чух момчетата от Макларън да казват, че това е било само загуба на време и че повечето от персонала им е намерил това за доста объркващо, но за съжаление това си остана глас в пустиня. Мнозинството от отборите, оглавявано от Ред Бул струва ми се, са доста отдадени на този план. И затова отново ще има затваряне.

Тук в нашата база Коледа и Нова Година преминаха тихо, а в Англия и по-голямата част от Европа фактически затвориха още на 18-ти декември и не се върнаха на работа чак до 4-ти януари. Това са 16 ценни дни, които бяха изгубени“, смята Уиндзор.