Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Алонсо е под голямо напрежение; Фернандо ядосан на липсата на развитие...

Уитмарш: Алонсо е под голямо напрежение; Фернандо ядосан на липсата на развитие в F2012

45
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо (Ферари) се намира под голямо напрежение, убеден е шефът на Макларън Мартин Уитмарш. Самият пилот пък е ядосан заради факта, че неговият Ферари F2012 почти не се развива от повече от месец насам – според изявлението му пред испанска телевизия след Гран при на Япония.

Авансът на двукратния световен шампион се стопи съвсем след инцидента в първия тур на Сузука, който го извади от надпреварата. Сега испанецът е само на 4 точки пред Себастиан Фетел (Ред Бул). Трети в генералното класиране е Кими Райконен (Лотус) – на 37 пункта, а четвърти – Люис Хамилтън, на 42.

Фернандо е под истинско напрежение сега, като то идва повече от страна на Себастиан, отколкото от нас – коментира Уитмарш. – Но намалихме разликата, а има и още пет надпревари.

Ферари бяха разочаровани от отпадането на Алонсо, въпреки че Фелипе Маса стана втори в състезанието на Сузука.

Всеки старт е различен и случилото се на нас може да се случи и на други. Трябва да останем спокойни и да реагираме на ситуацията. Не бива да се поддаваме на напрежението – то е най-лошият ни враг и съперниците постоянно опитват да ни притискат. Моментът е изключително важен и имаме възможността да реагираме в конкретната ситуация още тази неделя в Корея – обясни шефът на Скудерията Стефано Доменикали.

Ферари признаха през уикенда на Сузука, че част от проблемите им се дължат на грижи с аеротунела. Не за първи път данните от тръбата не съвпадат с резултатите на писта и тази зима съоръжението ще бъде затворено за профилактика. Алонсо се дразни от това, въпреки че досега не го бе изразявал публично. След отпадането си в Япония обаче той заяви пред испанска телевизия, че Ферари-то на Сузука е съвършено същото като това, с което се състезава и преди шест надпревари.

Разочарованието на Фернандо е разбираемо. Колата не е същата като преди шест състезания, тъй като ако това бе вярно, щяхме да сме още по-назад. Темпото на развитие на всички е много високо. Истината е, че сме фокусирани върху работата си. А и всички видяхме невероятната скорост на Макларън в Сингапур, а в Япония вече не беше същото – Ред Бул бяха впечатляващи – каза още Доменикали.