Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Добър старт на уикенда

Уитмарш: Добър старт на уикенда

32
0
Мартин Уитмарш

Мартин Уитмарш се радваше на началото на сезона, въпреки че Мелбърн посрещна Формула 1 с дъжд и мокра писта. Все пак след месеци на усилена работа в Австралия ще стане ясно, до колко отборът е свършил своите задачи и дали целта да бъде настигнат екипа на Ред Бул е постигната.

„След толкова много седмици изпитания и приказки е изключително приятно, че в крайна сметка сезонът започва“, обясни тим шефът на Макларън, Мартин Уитмарш. „Както обикновено тренировките в петък не дадоха отговорите, които всички очакваха. Дори мога да кажа, че променливите условия добавиха нови въпросителни. Въпреки това се радваме, че започваме сезона, при това в добра форма.

Предвид прогнозите за сухо време до края на уикенда, ние бяхме съсредоточили работата си върху изпробването на различни настройки, които ще бъдат анализирани, за да имаме на разположение за утре най-добрата база за успех.

Ще е много важно, да използваме максимално утрешната трета тренировка, ако разбира се не вали. Ще трябва да направим всичко възможно, за да се подготвим оптимално за квалификацията и състезанието. Като цяло въпреки мокрото време направихме добър старт на уикенда.“