Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Доволни сме от второто място на Хейки

Уитмарш: Доволни сме от второто място на Хейки

53
0

Изпълнителният директор на Макларън, Мартин Уитмарш, каза, че Хейки Ковалайнен няма причина да бъде разочарован от представянето си в Гран при на Италия.

На Монца финландецът стартира от първа редица до Себастиан Фетел, но така и не успя да се противопостави ефективно на пилота на Торо Росо. Така Хейки остана на втората позиция.

Пилотът на Макларън изглеждаше недоволен на подиума. Уитмарш обаче защити своя пилот и каза, че Ковалайнен няма за какво да бъде недоволен от резултата си.

„Хейки няма защо да се чувства разочарован” – казва Уитмарш. „Истината е, че той не направи нито една грешка през целия уикенд. Той показа отлична скорост при сухи, влажни и мокри условия. При малко по-различна стратегия с горивото той можеше да бъде спокойно на пол позишън.”

„В началото той имаше проблеми с видимостта, както и известни трудности с гумите и температурите на спирачките. Но ние не сме разочаровани от резултата. Мисля, че се реванширахме много добре след събота, внимавахме много със сметките в неделя и постигнахме добри точки при конструкторите.”

„Нека да не забравяме, че Хейки е изключително бърз, но до голяма степен все още работи върху подхода си. Ние обаче сме подготвили специална програма за следващите седмици и месеци пред него. Затова и сме сигурни, че той ще стане още по-силен.”