Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Другите решават сами за себе си, но при нас пилотите са...

Уитмарш: Другите решават сами за себе си, но при нас пилотите са равнопоставени

41
0

Естествено също както и след неразбирателствата в Ред Бул, след скандала с Ферари от вчера, тим-шефът на Макларън – Мартин Уитмарш, отново бе потърсен за коментар.

Той заяви, че не иска да се намесва в скандала, но отново настоя, че в неговия отбор двамата пилоти са оставени да се състезават помежду си и заповеди от бокса няма как да има. Ето какво каза британецът след финала на състезанието на Хокенхайм вчера:

„Можете да се върнете в края на 90-те или във всички онези времена, в които е имало подобни неща – тогава ние винаги сме избирали да се състезаваме. Мисля, че оставяйки пилотите ни да се състезават, в дългосрочен план  правим добро на отбора. Това е моето решение и това е, което искаме да правим. Другите правят това, което намерят за добре и е работа на ФИА и Ферари да решават кое според тях е правилно. Ние оставяме двете ни момчета да се състезават до края на състезанието.

Аз не искам да се замесвам в скандала. Имам си моя гледна точка върху него. Днес те бяха по-бързи от нас и взеха двойна победа, но вероятно в различен ред от този, който хората смятаха, че би бил правилен. Бих споделил личните си мисли пред Ферари, но не искам да казвам това публично и да бъда цитиран.

Ферари бяха бързи, а ние направихме това, което можахме, а те се състезаваха така, както се състезаваха. А и това не е нов подход при Ферари, нали?“