Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш е настроен оптимистично относно обдухването на дифузьора при Макларън

Уитмарш е настроен оптимистично относно обдухването на дифузьора при Макларън

20
0

Тим-шефът на Макларън – Мартин Уитмарш, е убеден в това, че отборът му ще бъде по-силен, когато започне да използва системата си за обдухване на дифузьора както трябва по време на състезателния уикенд в Германия.

Макларън тестваха за първи път системата по време на петъчните тренировки на Силвърстоун, но го махнаха вечерта срещу събота, след като така и на можаха да балансират колата с нея.

Според Уитмарш обаче още малко петъчни тестове на Хокенхайм ще са достатъчни, за да може отборът да настрои системата така, че тя да работи оптимално по време на немската Гран При.

„Сега съм доста оптимистично настроен. Заради обстоятелствата махнахме системата за обдухване на дифузьора в петък и можехме да направим дикретно сравнение за работата й, тъй като в събота не я ползвахме. Прегледах данните и мисля, че вече можем да разберем на какво се дължат някои от проблемите, ако не и всички. Затова сега ще можем да направим някои експерименти и се надявам, че ще можем да постигнем известен прогрес по време на петъчните тренировки на Хокенхайм, когато отново ще я използваме.

Мисля, че това, че не я използвахме през целия уикенд беше грешка, но въпреки това се радвам, че го направихме и че свалихме системата. Люис вероятно ще каже, че според него е трябвало да се състезаваме с нея и имайки предвид данните, може би не греши. Но решението трябваше да го взема аз и мисля, че то бе правилно“, заяви Уитмарш.