Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Ето това бе старият Люис

Уитмарш: Ето това бе старият Люис

49
0
Макларън,Мартин Уитмарш

Двойната победа за Макларън в квалификацията бе приета с огромна радост в екипа на Макларън. Доволен бе разбира се и тим шефът Мартин Уитмарш.

„Действително още не сме спечелили точки, за да се радваме много, но представянето ни в квалификацията бе просто класа“, заяви Уитмарш пред RTL. „Първата обиколка на Люис в последната част бе фантастична. Дженсън от своя страна имаше известни проблеми, да загрее гумите до оптималната им температура. В последствие обаче успя да се справи с тях и всичко бе отлично. Той също направи чудесна обиколка. Сега остава да чакаме състезанието.

Там трябва да превърнем моментното си предимство в един дългоочакван успех. Имахме добро темпо при дългите серии от обиколки. Но като цяло много се радвам от постигнатото. Това беше старият Люис.

Със сигурност и двамата ни пилоти искат да спечелят и се надяваме на един прекрасен дуел. Всеки от двамата иска да победи съотборника си. Надяваме се обаче всичко да мине без проблеми, за да не се получат драматични събития както през миналата година в Канада.

Двамата си имат доверие, уважават се и се надявам да продължим успеха от квалфикацията и в състезанието. Сигурно е, че в първия завой ще е интересно. Стискам палци всичко да се размине без проблеми. Имаме добра кола и двама чудесни пилоти. Не трябва обаче да подценяваме конкуренцията.

Мисля, че и Мерцедес, и Ред Бул ще са силни в състезателни условия. Ромен Грожан пък бе изненадата на деня. Още днес сутринта изглеждаше много бърз. При тестовете понякога резултатите лъжат, но днес той действителни ни изненада.“

Грожан се класира на трето място, изпреварвайки пилотите на Мерцедес и Ред Бул.