Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Люис бе брилянтен, Дженсън направи отлично състезание въпреки проблема с KERS-а

Уитмарш: Люис бе брилянтен, Дженсън направи отлично състезание въпреки проблема с KERS-а

36
0
Люис Хамилтън

Изключително доволен бе от целия си отбор Мартин Уитмарш след финала на Гран при на Абу Даби. Люис Хамилтън спечели надпреварата, а Дженсън Бътън бе трети на пистата Яс Марина.

Люис бе безгрешен днес. Пое лидерството във втория завой и контролира разликата спрямо Фернандо [Алонсо] със страхотно умение през останалите 54 тура. Простичко казано, беше брилянтен. Това бе 17-та победа в кариерата му и всичките са спечелени с Макларън. Успехът е трети за него този сезон и общо шести за отбора. Дженсън също направи отлично състезание, справяйки се с грижите с KERS-а, като накрая взе 15 ценни точки. Редно е да отбележа обаче, че KERS-ът на Мерцедес бе изключителен и невероятно издръжлив през целия сезон, като освен това ни донесе значителни предимства в представянето. Днешните проблеми са изключително редки – обясни Уитмарш.

Бътън води сериозен двубой с Марк Уебър през немалка част от състезателната дистанция. Той успяваше всеки път да си върне позицията след изпреварване от страна на австралиеца и запази присъствие на духа, дори когато сам трябваше да рестартира отново и отново KERS-а си.

Надпреварата бе трудна за мен, тъй като имах проблем с KERS-а, а това ни се случва много рядко – отбеляза пилотът. – Спря да работи след около 15 обиколки, а това оказва влияние върху доста неща. За щастие инженерът ми се обади, че са намерили начин да оправят нещата. Това обаче означаваше натискането на цял куп бутони на всеки няколко тура, тъй като тръгваше от време на време. И съответно стигах завой без да знам какво точно става. Затова и ми бе трудно да избирам точните места за спиране.

Трудностите обаче направиха спечеления подиум още по-голямо удоволствие за Дженсън, призна самият той.

Далеч по-удовлетворяващо е, когато трябва да се справиш по такъв начин, да си напълно концентриран и в крайна сметка да се качиш на почетната стълбичка. Люис пък свърши страхотна работа днес. Прекрасно е, че в края на сезона вървим толкова добре, защото е най-добрият начин да се подготвим за следващата година – допълни Бътън.