Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Люис можеше да е с 0,1 сек по-бърз, изборът на Фетел...

Уитмарш: Люис можеше да е с 0,1 сек по-бърз, изборът на Фетел с твърди гуми е интересен

48
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Втора поредна първа редица на стартовата решетка спечели екипът на Макларън днес, след като Люис Хамилтън и Дженсън Бътън станаха първи и втори в квалификацията за Гран при на Малайзия. Двамата англичани не бяха толкова безапелационни, колкото преди седмица на Албърт парк, въпреки че Люис даде най-доброто време за Q3 още в първата си серия в този сегмент.

Бътън от своя страна бе избутан назад в класирането и на самия финал си върна второто място. Усилията им пък бяха посрещнати със задоволство в отбора.

Квалификацията определено бе много трудна, но пилотите свършиха прекрасна работа – коментира шефът на Макларън Мартин Уитмарш. – Люис направи чудесен тур в началото на Q3, както и Дженсън малко по-късно. Резултатът е, че и двамата са на първа редица. Хамилтън може би можеше да е с 0,1 сек по-бърз, той като последният завой на обиколката му в началото не бе съвсем чисто. Не бива да забравяме, че състезанието е дълго и наистина горещо – допълни англичанинът.

Себастиан Фетел опита нещо различно – твърди гуми в последното си излизане в квалификацията. Обяснението на пилота на Ред Бул бе, че не е вървял достатъчно добре с меките гуми (медиум) и едва утре ще разбере дали този му избор е предимство. Изборът му обаче предизвика интереса на Макларън и в частност на Уитмарш.

Твърдите гуми наистина изглеждат много добри за състезанието – сподели шефът на Макларън. – Мислех, че и други пилоти може да сторят същото, като Кими [Райконен] например. Дори съм доста изненадан, че не го направи.

Финландецът е с пето време в днешната квалификация, но ще отиде 5 места назад на грида – санкция заради сменена скоростна кутия.