Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Макларън трябва да подобри формата си

Уитмарш: Макларън трябва да подобри формата си

39
0

Макларън трябва да подобрят формата си за старта в Бахрейн, ако не искат Ферари отново да ги победят, както се случи в Малайзия, бе категоричен Мартин Уитмарш.
Тимът от Уокинг спечели първия кръг на Албърт парк, но не успя да се справи с превъзходството на основните си съперници от Ферари на Сепанг. В тази връзка изпълнителният директор на Сребърните стрели призна, че е силно обезпокоен. Според него екипът трябва да се прегрупира и да направят подобрения в болида си.
„Винаги си притеснен, когато те победят, а Ферари изглеждаха силни – каза Уитмарш по повод на случилото се в Малайзия. – Не мисля, че се представихме толкова добре колкото можехме по време на уикенда. Притеснен съм от този факт и трябва да се уверя, че ще направим колата по-бърза.”
Уитмарш допълни още:
„Истината е, че не се представихме толкова силно, колкото можехме. Очевидно сбор от обстоятелства ни попречи. В противен случай можехме да финишираме втори и трети. Но по-начина, по който се обърнаха нещата, ние се представихме под необходимото ниво. Знаем, че трябва да си свършим по-добре работата на следващото състезание.”
Макларън са решени да отидат в Бахрейн и да се борят за победата. И въпреки не особено добрите им резултати в Малайзия, те припомнят, че все още водят по точки и при пилотите и при конструкторите.