Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Малко дъжд нямаше да е излишен

Уитмарш: Малко дъжд нямаше да е излишен

56
0

И шефът на Макларън Мартин Уитмарш се надяваше да завали поне за малко по време на Гран при на Малайзия, но остана излъган и трябваше да се задоволи с шесто и осмо място от пилотите си Люис Хамилтън и Дженсън Бътън. Англичанинът обаче бе доволен и от това с оглед позициите им в дъното на решетката от началото на надпреварата.

– Видяхме два различни подхода, но еднакво впечатляващи състезания от Люис и Дженсън – коментира Уитмарш. – Люис направи дълга серия с твърдите гуми, прогресирайки в началната фаза на надпреварата благодарение на серия прекрасни маневри. Дженсън започна с меките, направи спирането си в бокса рано, а след това пази твърдите си гуми по невероятен начин, пазейки позицията си от коли, чийто гуми бяха далеч по-свежи от неговите. От наша перспектива малко дъжд нямаше да е излишен. Но като имаме предвид, че състезанието се проведе на суха писта, то да си тръгнем от Малайзия с 12 точки за конструкторския шампионат е страхотно доказателство за професионализма и решимостта и на двамата ни пилоти.

Шефът на Макларън отбеляза и действията на екипа освен тези на състезателите си:

– Отборът също свърши фантастична работа. Питстопът на Люис бе най-бързият, постиган досега през годината – 3,4 секунди. Така че – чудесна работа на Пийт Вейл (главен механик на Хамилтън), Пол Джеймс (първи механик) и всички момчета за отличните действия в крайно напрегнати условия. Има доста позитивни неща за нас преди следващия старт в Китай. Втори сме при конструкторите, при това на неголяма разлика, темпото ни бе добро през целия уикенд в Малайзия, имахме малко по-добро представяне в квалификацията на Сепанг и се надяваме да сме още по-силни в Шанхай.